Natuurvlees van Hoeve Ravenstein, nu nóg aantrekkelijker

Kom proeven in de maand maart van dit (h)eerlijke vlees!

 

Op veler verzoek van enthousiaste afnemers heeft Hoeve Ravenstein haar aanbod van vlees producten vernieuwd en uitgebreid.  Boerin Gerda vertelt; “Dit was best even zoeken, ons systeem is ingericht op onze filosofie om de koe van kop tot staart te verkopen. Elke dag een stukje biefstuk eraf snoepen was tot nu toe niet mogelijk”
Klik hier voor een overzicht van alle vleesproducten.
In de maand maart worden er vele proeverijen gegeven door Boerin Gerda. Dus; laarzen aan en op naar Hoeve Ravenstein!


Kleinere pakketten
In de boerderijwinkel worden diverse varianten 4 kg en 8 kg vleespakketten aangeboden. “De pakketten zijn gericht op de verschillende gebruiksvoorkeuren van onze trouwe afnemers. Zo is er een  ‘(h)eerlijk en snel-pakket’ waarin o.a. de hamburgers, biefstukken, saucijzenbroodjes en worstjes worden aangeboden. Ook is er een ‘luxe-pakket’ waarin de meest luxe delen van de koe zoals entrecote, bavette, carpaccio en ribeye worden aangeboden. Beide pakketten kunnen ook afgenomen worden in een gecombineerde samenstelling van rundvlees, biologische kip en LIVAR varkensvlees” vertelt Gerda. Naast het gemak dat je een voorraadje eerlijk vlees in huis hebt is de prijs van de vleespakketten extra aantrekkelijk.


Vers vlees aan het stuk of alvast bereid!
Naast de verschillende soorten kleine pakketten biedt Hoeve Ravenstein ook vers vlees van eigen runderen, biologische kip, varken, vleeswaren en gecertificeerde vis aan. In de Boerderijwinkel  is dagelijks een klein aanbod verpakt in kleine hoeveelheden verkrijgbaar. Heb je een speciale wens? Op bestelling kan de winkel alle gewenste delen dagvers aanleveren.

Speciaal voor de lekkerbekken  zijn er verschillende kant en klaar producten ontwikkelt die thuis enkel hoeven worden opgewarmd. Zoals het winterse stoofpotje, de kant&klaar rollade, ragout en meer. Zo is er voor ieder wat wils en wordt de koe tot het laatste pondje gebruikt.

 

Proeverijen
In de maand maart wordt er op verschillende momenten een proeverij van het vlees van Hoeve Ravenstein gegeven in de Boerderijwinkel.

Maak een leuk uitje van de bezoek door ook een kijkje te nemen in de stallen, moestuin en het koffielokaal.
Hoeve Ravenstein is van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur geopend.
De vleesproeverij wordt in maart wekelijks gegeven op woensdag en vrijdag. Ook in het weekend worden er proeverijen gehouden o.a. op zaterdag 3 en zaterdag 31 maart.
Geïnteresseerden kunnen natuurlijk met al hun vragen bij het team van Hoeve Ravenstein terecht.


Hoe het begon
Wat veertig jaar geleden begon als hobby van Gerda en Jan Tupker met twee kalveren, is uitgegroeid tot een rundveebedrijf met als uitgangspunt; het houden van de koeien op een natuur- en diervriendelijke manier. “Het is meer en mooier geworden dan waar we ooit van droomden.” Vertelt Boerin Gerda Tupker.   “We hadden niet zozeer een plan voor ogen van een grote boerderij, maar wilden wel wat koeien om te fokken voor de hobby. Uiteindelijk zijn die twee kalfjes uitgegroeid tot meer dan honderd stuks vee. Wel altijd met onze eigen visie: zoals de natuur het bedoeld heeft.”
De verkoop van het vlees in totaalpakketten begon 30 jaar geleden. “Mensen wilden weten waar hun vlees vandaan kwam en wat er met de dieren gebeurde. Wij zijn toen zelf vleespakketten gaan verkopen. Eerst aan familie en vrienden, maar al vrij snel breidde zich dat uit. Wij hebben een klantenkring opgebouwd die bewust kiest voor het eerlijke, natuurlijk- en diervriendelijke vlees” vertelt Gerda.
Zeven jaar geleden verhuisden de Tupkers samen met hun vee naar de monumentale boerderij Hoeve Ravenstein gelegen op landgoed Groeneveld in Baarn. De voormalige ‘deel’ werd gerestaureerd en verbouwd tot moderne Boerderijwinkel of beter gezegd; een biologische supermarkt.



Een uniek streekproduct

Het rundvlees van Hoeve Ravenstein is een uniek streekproduct. De koeien hebben op Hoeve Ravenstein een goed en lang leven. De bedrijfsvoering is zo duurzaam mogelijk, “zoals de natuur het bedoeld heeft” noemen de Tupkers dit.
’s Winters genieten de runderen van een dik strobed in de diervriendelijke potstal, in de zomer grazen ze op de landerijen van landgoed Groeneveld. De kalveren worden bij Hoeve Ravenstein niet gescheiden van de moeder koe. Ze groeien samen op en mogen zo vaak drinken als ze willen.


 

} catch(err) {}